UA-19032015-1
Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Meet theFinns in Finland

Haluatko vierailuisännäksi?

Cosy Finlandin vierailuihin liittyviä palveluita on useita ja niitä kehitellään lisää.

Yleensä kylään tullaan klo 18 ja virallisesti vierailu kestää kolme tuntia. Toki muinakin aikoina järjestetään, mikäli ajat sopivat isännille.

Kodissa tapahtuvan toiminnan, kuten illallisvierailujen, perustana on suomalainen koti ja siinä asuva henkilö tai perhe, isäntäperhe.

Koteja on kaiken kokoisia parinkymmenen neliön yksiöistä useamman sadan neliön taloihin. Kodit edustavat suomalaisen asumisen eri muotoja. Samoin Cosy Finlandin isännät: yksinasuvista suurperheisiin, ammattien kirjokin on kattava.

Käytettävissä olevat tilat – ruokapöydän tai saunatilojen koko - ja isäntien toiveet määrittelevät kuinka monta vierasta kestitään kerralla. Kuinka usein, se on isännästä itsestään kiinni.

Ruoka

Mikäli vierailun aikana tarjotaan ruokaa, se on tavallista suomalaista ruokaa – isännän mielitarjottavaa. Isäntä saa kieliharjoituksen ja kulttuurikohtaamisen lisäksi myös kulukorvauksen.

Illallinen sisältää yleensä alkuruuan (esim. salaattia tai keittoa), isännän mielen mukaan valmistettua pääruokaa ja jälkiruokaa tai kahvia. Ruoka tai muu ohjelma on yhteen saattava asia, pääasia on keskustelu ja kokemusten jakaminen sekä nauttiminen kulttuurien kohtaamisesta.

Ulkomaalaisille tarjottavat palvelut

Matkailijoiden kiinnostuksen aiheet ovat yhtä moninaisia kuin matkailijoiden taustakin. Yksilömatkailijat valitsevat useimmiten Cosy Finnish Evening- illallisvierailun.  Ryhmät samoin. Kokemuksen kotoisuuden vuoksi ryhmät jaetaan sopiviin pikkuryhmiin isännän vastaanottohalun mukaan.

Kansainvälinen media on käyttänyt monesti Cosy Finlandin palveluja. On käyty kuvaamassa suomalaista elämäntapaa kuten esimerkiksi jouluvalmisteluja, juhannuksen viettoa tai vaikkapa huonekalujen asettelua kodeissa. Kävipä kerran trendikäs amerikkalaistoimittaja monikansallisine kuvausryhmineen maistelemassa verilettujakin.

Ammattinsa vuoksi matkustavat hyödyntävät myös Cosy Finlandin isäntäverkon osaamista. Eräässä perheessä japanilaiset opettajat isommalla porukalla kävivät tutustumassa lasten arkeen ja läksyjen lukuun, ja silloin juotiin marjamehua ja syötiin pullaa.

Siirtolapuutarha, sauna yms. kiinnostavat ilmiöinä. Jotkut arvostavat mahdollisuutta pidempään vierailuun, jopa yöpymään ja sitäkin isäntärinkiläiset ovat voineet tarjota.

Kiinnostuitko?

Täytä Ilmoittaudun infolistalle -lomake niin kerromme lisää ja liitämme
sähköpostiosoitteesi Cosy Finlandin isännäksi halukkaiden info-listalle, ja saat tietoa palvelun vaiheista. 

Ennen vieraiden vastaanottamista käymme läpi yksityiskohdat ja toimintatavat. Kun olemme sopineet asioista, sinut liitetään Cosy Finlandin isäntärinkiin, ja alat saada vierailuehdotuksia. Jos ehdotettu ajankohta sopii sinulle, vastaat paluuviestillä olevasi kiinnostunut hoitamaan vierailun.

Cosy Finland laatii kutsun ja lähettää sen vieraalle. Kutsussa kerrotaan yhteystietosi ja vierailun ajankohta. Tässä vaiheessa sitoudut hoitamaan vierailun.

Cosy Finland hoitaa vierailun järjestelyyn liittyvät hallinnolliset asiat kuten asiakkaan laskutuksen, isäntien kulukorvaukset ja veroihin liittyvät toimenpiteet.

Sairaustapauksissa vierailu siirretään varaisännälle. 

 

Saunailtoja koskevaan kyselyyn voit vastata tässä linkissä. 

Cosy Finnish Sauna EveningCosy Finnish Sauna Evening